Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

  • Csak 1990-ft
  • Magyarország egész területén.

BEÜZEMELÉS 1-FT-ÉRT! 

  • Bekötjük és üzemkészen hagyjuk készüléked!
  • Beüzemelésnél a beépíthető mosogatógépek NEM TARTALMAZZÁK a bútorlapot, és annak felszerelését!
Mosogatógép üzlet - Blog

Mítoszok és tények a mosogatógépről

2021.11.11 10:05
Mítoszok és tények a mosogatógépről

Mítoszok és tények a mosogatógépről

El tudják távolítani a mosogatógépek az indiai fűszerek erős foltjait?
Mennyi vizet használnak?
A mosogatógép jobb eredményt ad, mint a kézi mosogatás?

Számos mítosz és kérdés kering a mosogatógépek körül, különösen, ha az igazi indiai fűszerek és az olajos, zsíros foltokról van szó.

  1. Tévhit: A mosogatógépek drágák:
    Talán ez a legnagyobb félreértés az automata mosogatógépekkel kapcsolatban. Tény, hogy ennek vásárlásakor előzetes, nagyobb költséggel kell számolni, amely 90-350 ezer Ft között lehet, nyilván ez márka, típus és tudásfüggő, de hosszútávon rengeteg költséget, energiát és vizet tudunk vele spórolni. Ezen kívül vegyük azt is figyelembe, hogy a kézi mosogatás a kezünknek és a derakunknak sem jó. Az edényeket sem tudjuk elég higiénikusan és igazán tisztára mosni, míg egy mosogatógép igen.

  2. Tévhit: Az olaj, zsír és masalafoltokkal nem tud elbánni a mosogatógép.

    mosogatógép elbánik vele

    Először is tisztázzuk, hogy a masala egy barnás színű, erősen színes, indiai fűszerkeverék. Összetevői: fahér, babérlevél, curry, cayanne bors, kurkuma, csillagánizs, római kömény, koriander, kardamom, feketebors, szegfűszeg és szerecsendió. Habár lehet nem gondolnánk, de rengeteg konyhában megfordulnak ezek a fűszerkeverékek, főleg az indiai ízek kedvelőinél, hiszen isteni csirkés pácot lehet belőle készíteni.
    Sajnos ez a masala fűszerkeverék rengeteg szósz- és olajfoltokat tud hagyni az edényeken. Viszont teljesen alaptalan, hogy a mosogatógép ezt ne tudná megtisztítani. Viszont egy biztos, kézi msoogatással NEM fogsz tudni elbánni ezekkel a foltokkal és fűszermaradványokkal!
    Többféle speciális program van egy mosogatógépben, amik az erősen szennyezett edényekhez és tálakhoz találtak ki. Ilyen az intenzív mosás is és célszerű legmagasabb hőfokot beállítani ennek a használatakor. Előmosást is érdemes alkalmazni, hogy könnyen eltávolítsa a makacs foltokat.

  3. Tévhit: A mosogatógépek sok vizet használnak:

    víz

    Egy 12 terítékes étkezés kézi mosásához, nem kevesebb, mint 100 liter víz szükséges. A mosogatógépek viszont 10 liternél kevesebb víz felhasználásával hajtják végre ugyanezt a feladatot, de alaposabban és higiénikusan ezzel segítve a bolygó erőforrásait.

  4. Tévhit: Előöblítés szükséges a tiszta eredményhez:
    Az edényeket, tányérokat nem kell előre elöblíteni mielőtt beteszed a mosogatógépbe. Egyszerűen csak kapard le az ételmaradékot, célszerű elkerülni, hogy a mosogatógép szűrője ne tömödjön el! 

  5. Tévhit: A Kézi mosás higiénikusabb:
    Ellenkezőleg! A forró víz és a gőzszárítás biztosítja azt, hogy az élelmiszer- és mosogatószermaradványok teljesen lemosódjanak. Ráadásul edényeid 100%-ban higiénikusak lesznek, mivel a kórokozók és baktériumok nem élik túl a mosogatógépben használt nagyon magas hőmérsékletet. Ezt a magas hőmérsékletet a mi kezünk pedig nem bírná, ezáltal közel sem tudunk olyan hatékonyan mosogatni, mint egy mosogatógép.

  6. Tévhit: A kristályüvegek megkarcolódnak vagy eltörnek mosás közben:

    kristálypohár

    Az olyan mosogatógépek, mint a Bosch, Whirlpool, Gorenje márkák termékcsaládja olyan speciális programokkal rendelkeznek, amelyek kíméletesen ápolják az értékes, családi örökségből továbbadott kristálypoharakat, ét- és evőkészleteket
    Az említett mosogatógépekben sepciális helyek, fogak vannak elhelyezve, pont az ilyen edények, tányérok miatt, hogy biztosan ne mozduljanak el helyükről és biztonságosan kilegyenek támasztva és ne érintkezzenek egymással.

  7. Tévhit:A mosogatógépek a ciklus során teljesen megtelnek vízzel:
    Ahogy már sokszor említettük a mosogatógépek nagyon takarékosak, csak annyi vizet használnak fel amennyi tényleg szükséges a mosogatáshoz.Csak a készülék alja telik meg vízzel, miközben a szórókarokon lévő apró fúvókák forognak és permetezik az edényeket. Ez folyamatosan biztosítja a víz, a mosószer és az energiahatékony felhasználást.


  8. Tévhit: Áramkimaradás esetén a mosogatógépet újra el kell indítani:
    Ez teljesen valótlan! A minőségi mosogatógépek automatikus újraindítási funkcióval vannak programozva. Ez azt jelenti, hogy az áramellátás újrainsításakor onnan folytatják a készülékek a ciklust, ahol abbahagyták.