Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

  • Csak 1990-ft
  • Magyarország egész területén.

BEÜZEMELÉS 1-FT-ÉRT! 

  • Bekötjük és üzemkészen hagyjuk készüléked!
  • Beüzemelésnél a beépíthető mosogatógépek NEM TARTALMAZZÁK a bútorlapot, és annak felszerelését!
Mosogatógép üzlet - Blog

6 módszer a mosogatógép teljesítményének javítására

2021.10.26 14:47
 6 módszer a mosogatógép teljesítményének javítására

Készen áll a mosogatógéped az ünnepi szezonra?

Elárulunk néhány tipped, hogy legyen a leghatékonyabb a mosogatógéped!

Előfordulhat, hogy a mosogatógéped, nem úgy működik, nem oylan hatékony, mint ahogyan vártad még akkor sem, ha új a készülék.

Nem mellesleg ilyenkor az ember azon is elgondolkodik, hogy miért nem úgy készítik őket mint régen. Mind tudjuk, hogy fogyasztói társadalom vagyunk, így a legtöbb készüléket már nem 10-15 évre gyártják.

Az igazság az, hogy az évek során a mosogatógépek és a mosogatószerek teljesen megváltoztak, és alkalmazkodnunk kell használatukhoz.

Tudtad, hogy régebben a mosogatógépek 35 gallon vizet fogyasztottak, ami kb 132 liter viznek felel meg? (hiszen egy gallon 3,78541178 liter) ... vagy, hogy foszfát alapú mosogatószert használtak?

2010-ben a foszfátokat kivonták a mosó- és mosogatószerekből, így sok fogyasztó csalódott, mert nem volt olyan hatékony a mosogatás és nem mellesleg a gyártók is pánikba estek, hogy nem lesz már olyan nagy kereslet a mosogatógépekre.

Ugyanakkor az Energiaügyi Minisztérium is szigorúbbá tette a víz- és energiafogyasztás amelyet egy mosogatógép maximum elhasználhat.

6 tipp a legjobb teljesítményhez

A jó hír, hogy a mosogatógépek, ha megfelelően használjuk, akkor valóban jobb munkát végezhetnek mint eddig..
Íme a Mosogatógép üzlet tanácsa, hogy hogyan érheted el a gépet legjobb működését:

  1. Használj megfelelő mosogatószert

    Kutatások szerint a gyártók minden elérhető mosogatószert és tablettát kipróbáltak és a Finish Quantum lágy tablettákat értékelték a legjobbnak. Amikor még volt bemutatótermünk ezeket mi is mind kipróbáltuk, illetve rengeteg munkatársunknak van otthon mosogatógépe, mégis vannak köztük olyanok, akik egyetértetek abban, hogy a finish a legjobb teljesítményű termék.

  2. Győződj meg arról, hogy az öblítő-tartály tele van.

    Az öblítő nagyon fontos, mert ha csak nagynyomású vízzel öblít a gép nagy eséllyel foltos lesz. Nem utolsó sorban pedig az öblítő segít a gyorsabb száradásban is. A piacone bből is rengeteg fajtát és márkájút találhatunk. Mindenkinek más válik be.

  3. Ne öblítsd le az edényeket mielőtt beteszed a mosogatógépbe!

    Csak kapard le a nagyobb ételmaradékokat. A finish tablettában lévő por egy enzim, amely biológiailag reagál a tányérokon lévő ételre. Ha nincs túl sok szennyeződés a tálakon akkor biztosan Te is észrevetted már, hogy kréta jellegű por van az edényeken, tányérokon. Ezért is célszerű azért egy konyharuhával áttörölni az ilyen tányérokat.

  4. Mosogatógép elindítása előtt engedj le forró vízet a mosogatóba.

    A legtöbb mosogatógép képes felmelegíteni a vizet, de előfordulhat, hogy az egész mosogatási ciklus közben melegíti. Az ismert márkák gépei garantáltan a legmegfelelőlőbb hőmérsékletre állítják a vizet és addig nem is kezdik visszaszámlálni a ciklust, még el nem éri a megfelelő hőmérsékletet.

  5. Akkor használd amikor csak akarod

    Tudjuk és valószínűleg mindannyiunk édesanyja megtanított minket arra, hogy ne pazaroljunk.
    Pl: hogy ne indítsuk el a a félig teli mosogatógépet.. akkoriban lehet igaza volt, hiszen akár
    35 gallon vizet is elhasznált a készülék és majdnemhogy hangosabb volt, mint egy tehervonat.

    Az új 2-3 liter vizet használó mosogatógépeinkkel még egy félig teli mosogatógép is kevesebb energiát és vizet

    használ, mint a kézi mosogatás. Ezen kívül a mosogatógépek olyan csendesek, hogy tv nézés közben is működtethetőek akár ugyanabban a szobában.

  6. Tisztítsd a mosogatógéped ecettel!

    Ha nálad is kemény a víz, akkor egy fehér filmréteg rakódik le a mosogatógép belsejében. Amikor ezt észleled, önts két csésze fehér ecetet az üres mosogatógépbe és futass le egy teljes ciklust. Belülről teljesen újnak fog tűnni, csak cillog-villog majd.