Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

  • Csak 1990-ft
  • Magyarország egész területén.

BEÜZEMELÉS 1-FT-ÉRT! 

  • Bekötjük és üzemkészen hagyjuk készüléked!
  • Beüzemelésnél a beépíthető mosogatógépek NEM TARTALMAZZÁK a bútorlapot, és annak felszerelését!
Mosogatógép üzlet - Blog

Így válassz mosogatógépet

2021.08.24 14:10
Így válassz mosogatógépet

Mosogatógép vásárlás előtt állsz? Segítünk a választásban!

8 szempont, amit érdemes figyelembe venni vásárlás előtt! Tippjeinkkel biztosan a megfelelő mosogatógépet fogod választani.

Mosogatógép választás előtt ne hagyd ki!

A megfelelő méret és típus kiválasztása talán a legfontosabb, ha új mosogatógép vásárlásán töröd a fejed. Összegyűjtöttünk néhány nagyon hasznos tippet és tanácsot, reméljük segítségedre lesz.

Méret

Amit elsőnek mérlegelni kell az a készülék méretét és kialakítását. Vásárláskor nem csak arra kell figyelni, hova fér el az új mosogatógép, hanem arra is, hogy a csatlakozást meg tud oldani, és a bepakoláshoz az ajtaját is kényelmesen ki lehessen nyitni.

Ami a méreteket illeti, van: 45cm-es, 60cm-es és 90cm-es változat. Típusból is többféle létezik: szabadon álló vagy pult alá építhető, illetve beépíthető verzió. De nézzük sorjában!

Szabadon álló mosogatógépek

pult alá építhető

Szabadon álló és pult alá építhető mosogatógép

Akkor javaslom, ha a már meglévő konyhabútorodhoz keresel mosogatógépet, vagy bútortól függetlenül szeretnéd elhelyezni a készüléket. Ilyenkor egyáltalán nincs szükség bútorlapra, ezért az a hátránya, hogy nem illeszkedik a konyha arculatába, azaz a konyha lábazatát, az ajtófrontok egységét megszakítja. 

Figyelem minden szabadonálló mosogatógép, pult alá építhető!!!

A készüléknek általában saját előlapja van, jellemzően fehér vagy INOX színben. Amennyiben a hűtőd sem beépíthető viszont inox színű, akkor érdemes inox mosogatógépet választanod, hogy minél harmonikusabb legyen a konyhád.

Beépíthető mosogatógépek

beepitheto-mosogatogep

Látszó kezelő szerves beépíthető mosogatógép

Ennél a típusnál szükség van egy 60×60 centiméteres (modellenként eltérő méretű) bútorlapra, melyet a mosogatógépre kell szerelni, és így kívülről csak a kezelőpanel látható. A szabadon állónál jobban illeszkedik a konyhabútor arculatába, bár a többnyire INOX színű kezelőpanel megtöri az egységes képet, így például klasszikus stílusú bútorhoz nem javasoljuk.

A készülék kialakításának egyértelmű előnye, hogy a mosogatás közben is rápillanthat a kijelzőre pl. maradékidő kijelzés, program stb.

teljesen-integralhato-mosogatogep

A teljesen beépíthető mosogatógép

Ebben az esetében pedig egy kb. 72×60 centiméteres (modellenként eltérő méretű) bútorlapot kell a mosogatógépre szerelni. A típus előnye, hogy ez illeszkedik legjobban a meglévő konyhabútorba, hátránya viszont, hogy a kezelőszerveket csak a készüléket kinyitva lehet látni, vezérelni.

Kapacitás

Ahhoz, hogy valóban jó barátra találjon új gépében, fontos hogy a megfelelő kapacitású modellt válassza ki! A döntése előtt mindenképpen mérlegelje a következőket:

  • hány fő van a háztartásában
  • milyen gyakran főz
  • milyen gyakran hív vendégeket
  • mennyi konyhai eszköze van

A kapacitást a mosogatógépek esetében a terítékek jelentik. Ez azt jelenti, hogy például a 8 terítékes készülékbe 8 mély, 8 lapos, 8 kistányér, 8 kés, 8 villa, stb. pakolható az optimális tisztítóhatáshoz. Jelenleg 6-14 terítékes gépek vannak a piacon. A 14 terítékes akár 162 különböző darabot is jelenthet. Sokan abba a hibába esnek, hogy inkább kisebb méretű készüléket választanak, hogy így takarékoskodjanak. Azonban, ha Ön nagycsaládos, vagy ha a hét folyamán többször, nagy mennyiségű mosatlan edény gyűlik össze, inkább a nagyobb terítékszámú (12-14 terítékes) típusok között keresgéljen. A kisebb kapacitású mosogatógép többszöri elindítása sokkal nagyobb energia- és vízfogyasztással jár.

Szín és stílus

Szerencsére mosogatógépek már nem csak fehér színben kaphatók. Amennyiben mégsem talál olyat, ami a tetszene, vannak teljesen beépíthető készülékek is, amelyeknél a konyhabútor színe lesz a meghatározó.

beepitett_szines_mosogatogep

 

Mosogatógép Programok/opciók és funkciók

Az általános mosogatási programok (gyors, gazdaságos, normál, erősen szennyezettséghez, érzékeny edényekhez) mellett a gyártók több speciális funkcióval is előrukkoltak.

Intenzív Zóna: Az intenzív programmal a nagyon szennyezett edényeit, lábosait is tisztára moshatja, azonban a gyors programmal a kevésbé koszos tányérokat, poharakat hamar tisztává varázsolhatja.

Az üveg, vagy kristály poharak csillogása alapfeltétel egy igazi háztartásban. Aquamix,üvegvédelmi rendszer vigyáz az értékes porcelán vagy üveg edényeire. A hőcserélő által, az öblítőtartályban a víz előmelegített, így elkerülhető mindenféle, hőmérsékletváltozás okozta sérülés.

DosierAssistent egy új mosószer adagoló rendszer, amelytől még gazdaságosabban tudja használni a mosogatógépet.

Biztos, hogy tiszta edényei lesznek, mert az AquaSensor szabályozza a vízhasználatot, úgy hogy fénysugarakkal ellenőrzi az öblítési folyamatot, és felbecsüli, meddig kell folytatni az öblítést.

Siet, vagy gyorsan kellenek a tányérok, poharak? A VarioSpeed Plussal, le tudja rövidíteni a mosogatási időt, úgy hogy a hatékonyság nem romlik.

Sok műanyag edényt használ? A nehezen száradó edényeket az extra szárítással tökéletesre száríthatja.

A LoadSensor figyeli, hogy mennyi edényt tett a gépbe, s ennek megfelelően állítja be a vízmennyiséget. Tehát ha nem rakja tele a gépet, akkor kevesebb vizet fog használni és ez kevesebb energiát is jelent.

6. érzék szenzor is az edény mennyisége és szennyezettsége alapján szabályozza a vízfelhasználást, így gazdaságos megoldás lehet.

A féltöltet program szintén praktikus, olyan esetekben, amikor nem szeretné megvárni, amíg a teljes adag mosatlan összegyűlik. Ezzel a programmal ugyanis a gép kevesebb mennyiséggel is gazdaságosan működik.

Ha kisbaba (vagy fertőző beteg) van a családban, megbízható választás lehet egy olyan gép, amelyben van valamilyen antibakteriális (fertőtlenítő) program, mert a magasabb hőfokú mosás és szárítás eltávolítja a baktériumok 99,999%-át, így a kisbabák tányérkái, evőeszközei és cumisüvegei is biztonsággal használhatók.

Az innovatív PowerClean technológia segítségével nincs szükség az edények és edények előmosására vagy tisztítására a berakodás előtt, mivel az erőteljes fúvókák a kifogástalan eredményre irányítják a vizet

Ma már elvárás, hogy a gép digitális kijelzővel rendelkezzen, amelynek köszönhetően Ön mindig pontosan tervezhet, hiszen a gép jelzi, hol tart a program. Főleg a teljesen integrált mosogatógépeknél probléma, hogy nem lehet tudni, mennyi idő van hátra a mosogatásból. Egyes típusoknál viszont van működésjelző fény, amely a padlóra vetítve lehetővé teszi a mosogatási folyamat időbeni követését. Hasonló típusú jelzést látunk akkor is, amikor lejárt a program. Nagyon megkönnyíti az életét az időzítő (vagy késleltetett indítás) funkció is. Ha például nagyon elfoglalt, csak állítsa be az időzítőt, és mire hazaér, otthonában tiszta edények várják.

Hasznos, ha kijelzi a gép, hogy kifogyott a só vagy az öblítő. Ha kevés a só, gyakran homályosak, foltosak maradnak a poharak.

Ismerje meg a leggyakrabban használt mosogatógép programokat és opciókat bővebben az erről szóló írásomban.

 

A mosogatógép beltér szerkezete

A beltér szerkezete, elosztása nagyon fontos a gép mindennapi használata során. Ugye az a lényeg, hogy minél több edény férjen bele, olyan elrendezéssel, hogy a tisztítóhatás mindenhol érvényesüljön. Fontos, hogy a felsőkosár állítható legyen, így az alsó szinten több teret varázsolhatunk például a legnagyobb pizzás tányérnak, vagy tálalóedénynek. Ezen kívül jó, ha az edénytartó tüskesorok állíthatók (lehajthatók), így a különböző (nagyobb) méretű, formájú edények, tálak, poharak is kényelmesen elférnek egymás mellett. Ugyanilyen praktikus, ha több evőeszköztartó kosár van, illetve ha variálhatók.

Mosogatógép Zajszintje

A termékek adatlapján a zajszint decibelben van megadva. Minél kisebb az érték, annál jobb, azaz annál csendesebben működik a készülék. Különösen fontos lehet amerikai stílusú konyháknál, ahol az étkezővel, esetleg a nappalival is egy légtérben kell hallgatni a zajokat. Esetenként a gép éjszakai programmal is rendelkezik, amely szupercsendes működést tesz lehetővé, így biztosan nem zavarja Önt a pihenésben.

Amennyiben a halk működés fontos Önnek, figyelmébe ajánlom az EcoSilenceDrive, ahol a szénkefék nélkül működő EcoSilence DriveTM technológiájú motorok ultra csendesek és csúcseredményük automatikusan garantált.