Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

  • Csak 1990-ft
  • Magyarország egész területén.

BEÜZEMELÉS 1-FT-ÉRT! 

  • Bekötjük és üzemkészen hagyjuk készüléked!
  • Beüzemelésnél a beépíthető mosogatógépek NEM TARTALMAZZÁK a bútorlapot, és annak felszerelését!
Mosogatógép üzlet - Blog

Piszkosak maradtak a tányérok?

2021.08.24 11:16
Piszkosak maradtak a tányérok?

Koszosak a tányérok miután lejárt a mosogatógép?

5 tuti tippet adunk a mosogatógép hibátlan működéséhez.

Valószínű veled is megtörtént már, hogy kinyitottad a mosogatógépet és néhány tányér és evőeszköz még mindig étel maradékos volt? Ugynúgy, ahogy egy mosógépnél, egy mosogatógépnél is vannak szabályok amiket érdemes betartani, hogy a készülék hatékonyan végezze munkáját.

 

Elárulunk 5 tuti tippet, hogymindig tiszta teríték kerüljön az asztalra.

infó grafika

 

  1. Kapard le a maradékot, de ne öblítse le

Öblíteni felesleges, mert vizet pazarlunk vele, és a mosószer teljesítményét is roncsolja. Viszont a bepakolás előtt a nagyobb ételmaradékokat mindenképpen távolítsuk el.

  1. Megfelelő bepakolás

Az edényeket mindig lefelé kell behelyezni a szórókarok felé fordítva. A tálakat, edényeket sose tedd egymásra, mert úgy biztosan nem tudja majd jól elmosni a gép, hiszen a víz nem tud áramlani mindenhova.

  1. Mosogatószer adagolás

Legtöbben azt gondolják, hogy több mosogatószer használata majd tisztább edényeket eredményez, de ez hatalmas tévhit, mosógép esetében is. Ott sem kell több öblítőt vagy mosószert használnod, mint ami a leírtakban szerepel. A használati utasítás tartalmazza a mosogatószer adagolását, ezt érdemes betartani, a kísérletezést meg hagyjuk meg másnak.

Fontos: Csak olyan mosogatószert használj, amelyet mosogatógéphez ajánlanak.

 

  1. Állítsd be a vízkeménységet.

A keményebb víz foltokat hagyhat az edényeken, sőt károsíthatja a készüléket is. A mosogatógép mellé tartozó magyar nyelvű használati útmutató minden esetben tartalmazza a készülékre érvényes tennivalókat a vízkeménység beállításához.  Keresd elő és tartsd be az utasításokat, hosszútávon Te is jobban jársz és a mosogatógéped is! 

 

Magyarország vízkeménység térképe: Zöld – lágy, Sárga – közepesen kemény, Piros – kemény (Forrás: maviz.org)

Miután a használati útmutató szerint beállítottad a mosogatógépen a vízkeménységet fel kell töltened a só tartályt. Ne működtesd a gépet só nélkül, ha nálad keményebb a víz!

Fontos: a közönséges konyhasó nem alkalmas erre a célra, mert túl finom a szemcsézettsége. Az erre a célra forgalmazott termékeket érdemes használni.

 

  1. Tisztítsd meg a szűrőt

Ha a mosogatógép nem ürül megfelelően, a szűrő lehet a bűnös. Ha nem tisztítod rendszeresen, a szűrő megtartja az összes ételmaradékot a piszkos edényekről. Mossa ki a szűrőt a mosogatóban forró vízzel, hogy csökkentse a baktériumok és a szaporodást. A víz szórókarok is eltömődhetnek. Ezért, a szórókarokon lévő lyukakat is nézze meg, hogy nincs-e bennük ételmaradék. Ha igen, távolítsa el azokat is.

Reméljük hasznos tanácsokat olvashattál. :)

Nézd meg a szabadonálló mosogatógép kínálatot >>>

Nézd meg a beépíthető mosogatógép kínálatot >>>