Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

  • Most csak 1990-ft
  • Magyarország egész területén.

BEÜZEMELÉS 1-FT-ÉRT! 

  • Bekötjük és üzemkészen hagyjuk készüléked!
  • Beüzemelésnél a beépíthető mosogatógépek NEM TARTALMAZZÁK a bútorlapot, és annak felszerelését!
Mosogatógép üzlet - Blog

Mosógatógép részei

2021.08.24 13:38
Mosógatógép részei

Ismerd meg a mosogatógép részeit!

Érdemes ezeket tudnod, ha nem tökéletes a mosogatógéped!

 

Ahhoz, hogy helyesen használd Te és családod a mosogatógépet, nem árt tudni a fontosabb alaktrészeit. Ebből a blogcikkből most mindent megtudhatsz, mire kell oda figyelni, melyik rész felel az alapos mosogatásért, hogy hosszú távon jól működő géped legyen.

Melyek a mosogatógép alkatrészei?

A képen látható számok alapján látod azokat az alkatrészeket melyeket érdemes ismerni a mosogatógép belsejéről. Minimális eltérések típusonként lehetnek, de így is fel fogod ismerni saját mosogatógéped alkatrészeit.

  /mosogatógép belső

 

1: Fűtőelem, 2: Vízbevezető szelep 3: Cirkulációs szivattyú és motor 4: Mosószer és öblítő tartály 5: Vezérlés 6: Kosarak 7: Szórófej 8: Ajtózár 9: Szűrőrendszer

1. Fűtőelem

 mosogatógép alkatrész

A mosogatógép kádjának alján elhelyezkedő fűtőelem felelős a víz hőmérsékletének megemeléséért a mosási ciklus alatt és a levegő hőmérsékletének a szárítás során.

2. Vízbevezető szelep

 mosogatógép alkatrész

Ez a mágnes szelep a mosogatógép belsejében található, és kinyílik és bezár, hogy szabályozza a ciklus során felhasznált víz mennyiségét. 

3. Cirkulációs szivattyú és motor mosogatógépekben

 mosogatógép alkatrész

A keringető szivattyú a vizet a mosogatógép belsejébe kényszeríti a szórókarokon keresztül, míg a motor biztosítja a forgó mozgást, mivel növeli a víz nyomását.

4. Mosószer és öblítőszer adagoló

 mosogatógép alkatrész

A mosószer-adagoló az a hely, ahol a mosogatószert és az öblítőszert tárolják a ciklus megkezdése előtt. Viszonylag kicsi, téglalap alakú edény, ajtóval és külön öblítő kamrával, tipikusan a mosogatógép ajtajának belső oldalán található. Az adagoló a mosószert és az öblítőszert a ciklus megfelelő időpontjában szabadítja fel.

Az adagolót időnként meg kell tisztítani, mivel a mosószer felhalmozódása megakadályozhatja az adagoló megfelelő működését. Távolítsa el a beporzott mosószert nedves ruhával a maradék eltávolításához.

Fontos, hogy mindig használjon a mosogatógépbe speciáis mosógép sót és öblitőszert!

5. Vezérlés a teljesen beépíthető mosogatógépnek

 mosogatógép alkatrész

A mosogatógép ajtajának tetején vagy elülső részén innen választhatja ki a mosási ciklust és a lehetőségeket. Akár hibaüzenetek is megjelenhetnek ezen a vékony, téglalap alakú konzolon. 

6. Mosogató kosár, kosarak

 mosogatógép alkatrész

A legtöbb mosogatógép két vagy három mosogató kosárral rendelkezik. Sok esetben csészetartóval is felszereltek, sőt van rajtuk fix és akár mozgatható tüskék, lehajtható – flexibilisen variálható részek amelyek az összes tárgyat biztonságosan megtartják a mosási és szárítási ciklus alatt.

6.1 Evőeszköz kosár

 mosogatógép alkatrész

A legtöbb mosogatógép modellhez tartozik egy mozgatható műanyag kosár a napi evőeszközökhöz, amely az alsó fiókba kell behelyezni. Ezt nyugodtan áthelyezheti máshova, ha helyet kell adnia másik mosogatni valónak.

6.2 Evőeszköz fiók

 mosogatógép alkatrész

Modernebb készülékekben már evőeszközfiókot helyeznek el a mosogatógép tetején. Így nem foglal helyet az evőeszköz kosár és jobban kihasználható az alsó fiók, edények, tányérok mosogatására. 

7. Mosogatógép víz szórókar

 mosogatógép alkatrész

Két mosogatókar található a legtöbb mosogatógépben, de vannak olyan modellek, ahol a felső egy helyet, kettő kisebb kar van. A felső kosár alatt helyezkedik el, amelyik vizet permetez a felső kosár edényeire, a második kar pedig az alsó állvány alatt, amely az alsó kosárban elhelyezett szennyes edény tisztításáért felel. Mindkettő akkor aktiválódik, amikor a keringtető szivattyúból a víz a karokba tolódik. 

8. Ajtózár

 mosogatógép alkatrész

A retesz rögzíti a mosogatógép ajtaját. A belső ajtó műanyag burkolata alatt található retesz megfordítja a biztonsági kapcsolót, és azt mondja a mosogatógépnek, hogy az ajtó zárva van, hogy megkezdődhessen a ciklus. 

9. Szűrőrendszer

 mosogatógép alkatrész

A mosogatógép szűrője a kád alján található, az alsó kosár alatt. A szűrő segít megvédeni a szivattyút a nagy élelmiszer-részecskék eltömődésétől  , valamint kiszűri a piszkos vizet. A szűrő tisztítása egyszerű, s ajánlott minden héten egyszer elvégezni.

Ideje cserélni a mosogatógép alkatrészeit?

Ahhoz, hogy a mosogatógép a legjobb teljesítményt nyújtsa, időnként előfordulhat, hogy cserélnie kell az alkatrészeket. Ha a mosogatógépe hibaüzeneteket jelenít meg, nem kapcsol be, nem záródik jól, vagy nem tisztítja megfelelően az edényeket, és még él a gépre a gyári jótállás, keresse fel a márkaképviselet szerviz szolgáltatását. Az onlineMárkaboltoknál 7 év jótállással vásárolhat háztartási készüléket, így a gyári jótállási időn túl, is gondtalan évek várják.

Milyen mosogatógép alkatrészeket használhatok a Whirlpool  készülékemhez?

A Whirlpool ® mosogatógép alkatrészei kifejezetten a Whirlpool ® mosogatógép modellekhez készültek.  Annak elkerülése érdekében, hogy gépe hibásan működjön, vagy olyan károkat okozzon, amelyekre esetlegesen nem vonatkozik a gyártói garancia, javasoljuk, hogy az Ön mosogatógépének csak gyárilag megadott alkatrészeit használja.