Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

  • Csak 1990-ft
  • Magyarország egész területén.

BEÜZEMELÉS 1-FT-ÉRT! 

  • Bekötjük és üzemkészen hagyjuk készüléked!
  • Beüzemelésnél a beépíthető mosogatógépek NEM TARTALMAZZÁK a bútorlapot, és annak felszerelését!
Mosogatógép üzlet - Blog

Hogyan működik a mosogatógép? - 2. rész

2021.11.10 09:24
Hogyan működik a mosogatógép? - 2. rész

2. rész:  Új vagy a mosogatógép használatban? 

Ha mosogatógép vásárlást tervezel vagy most vásároltál, akkor ezek a kérdéseke már
biztos benned is felmerültek!

Íme, hogy hogyan használd a mosogatógéped a legjobb teljesítmény érdekében, 3 fő lépésben:

1. A mosogatógép betöltése
2. A mosogatógép működtetése
3. A mosogatógép tisztítása

Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk a mosogatógép használatának folyamatait.

mosogatógép programok

2. Hogyan működtessük a mosogatógépet?

Ha mosogatógépet a legmegfelelőbb programmal futtatjuk, akkor az optimális mosogatási teljesítményt és nagyobb hatékonyságot biztosít.

1.lépés: Amikor csak lehetséges futtasd a legkönnyebb, legegyszerűbb ciklusokat. ilyen pl. az öko program vagy a gyorsmosás. Ezek a ciklusak mind energiahatékonyak és kevesebb vizet is igényelnek. Enyhén szennyezett edények és tányérok mosogatásához a rövidebb 30-50 perces programok a legjobbak. Viszont azt tudnod kell, hogy a gyorsprogram nem tartalmazza a szárítási ciklust, míg az öko igen.

2.lépés: Nagyon piszkos edények esetén használd az intenzív programot:
A zsíros, olajos, valamint sütéshez használt edények, tepsik mindenképpen intenzívebb mosogatást igényelnek azért, hogy alapossan megtisztuljanak. Nyilván egy kicsit jobban megpirult piskotát, ami tepsiben készült, azt nem tudod kikaparni, hogy meg ne sérüljön, így fontos vagy az előáztatás vagy ha erre nem szánsz időt, mindenképp intenzív programot használj! 
A közepesen szennyezett edények normál mosogatási ciklussal moshatóak, a makacs foltokkal rendelkező edények, tányérok viszont erős mosogatóprogramot és magas hőmérsékletű mosást igényelnek.


3.lépés: Válassz szárítást vagy hagyd őket a levegőn megszáradni.
Sok mosogatógépben rendelkezik szárítással, ez akkor jó, ha azonnal szeretnéd használni az elmosott dolgokat, ez egy jó dolog az extra higiénikus edények érdekében.
Ha azonban nem sürgős rögtön használni őket, akkor hagyd a levegőn megszáradni vagy csak hagyd nyitva a mosogatógép ajtaját. Nyilván ez egy karácsonyi időszakban amikor minden nap jön a család, vagy haza sem megy és reggeli, ebéd, vacsora van, akkor bizony lehet nincs idő megvárni és egyből felhasználásra kerülnek az elmosott tányérok, evőeszközök.

Egyéb figyelmeztetések és tippek:

-Ha kevesebb dolog van a mosogatógépben és nincs tele, viszont pár dologra szükséged lenne, ami benne van, akkor használd a féltöltetű programot. Segít vizet, mosogatószert és energiát takarítani.

- Minden sokkal jobban szárad, ha használsz öblítőt. Ennek a használatának mellőzése vízfoltokat, fehér pacákat okozhat az edényeken.
- A rossz programválasztás befolyásolja a mosási és szárítási eredményeket.

- A víz keménysége befolyásolhatja a gép szárítási hatékonyságát! Ügyelj rá, hogy 800 ppm alatt legyen. Általában 5 fokozat szokott lenni és az első használat előtt kell beállítani.

- Fontos, hogy sose terheld túl a mosogatógépedet. Ne töltsd túl, mert ez akadályozza a szórókarok mozgását és a víz áramlását is az edények felé, így csökkenti a mosogatógép mosási hatékonyságát.

- A műanyag tárgyakat nehezebb szárítani, mert kisebb a termikus tömegük, mint a kerámia- vagy fémtárgyaké, ezért gyorsabban hűlnek le, mint a többi cikk a szárítási ciklus során.

Cikkünk 1. részét itt olvashatod el»

Ha pedig mosogatógép vásárlás előtt állsz ez a cikkünk a segítségedre lehet»


Itt pedig elolvashatod miért NE vegyél használt készüléket! Igaz történet »