Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

  • Csak 1990-ft
  • Magyarország egész területén.

BEÜZEMELÉS 1-FT-ÉRT! 

  • Bekötjük és üzemkészen hagyjuk készüléked!
  • Beüzemelésnél a beépíthető mosogatógépek NEM TARTALMAZZÁK a bútorlapot, és annak felszerelését!
Mosogatógép üzlet - Blog

Hogyan működik a mosogatógép? - 3. rész

2021.11.10 12:07
Hogyan működik a mosogatógép? - 3. rész

3. rész:  Új vagy a mosogatógép használatban? 

Ha mosogatógép vásárlást tervezel vagy most vásároltál, akkor ezek a kérdéseke már
biztos benned is felmerültek!

Íme, hogy hogyan használd a mosogatógéped a legjobb teljesítmény érdekében, 3 fő lépésben:

1. A mosogatógép betöltése
2. A mosogatógép működtetése
3. A mosogatógép tisztítása

Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk a mosogatógép használatának folyamatait.

mosogatógép tisztítás

3. Hogyan tisztítsuk a mosogatógépet?

Ha mosogatógép rendszeres tisztítása nemcsak a mosási teljesítményt és hatékonyságot javítja, hanem csökkenti a szagképződést és meghosszabbítja a gép élettartamát.

1.lépés: Tisztítsuk a mosogatógép külsejét! Elöször mindig tisztítsd meg, hogy eltávolítsd  az ételfoltokat, ujjnyomokat, vízfoltokat stb.. Ha műanyag előlapú, szabadonálló mosogatógéped van akkor ezt megteheted egy szappanos, mosogatószeres vízzel és szivaccsal, majd egy univerzális készüléktisztítóval vagy puha, nedvszívó anyaggal áttörölheted. Rozsdamentes, inox géped ajtajához használj ablaktiszítót.

Viszont nagyon fontos, hogy az ablaktiszítót vagy bármilyen vegyszert közvetlen a mosogatógépbe ne permetezz, mert ez károsíthatja az elektronikus alkatrészeket.
Erre alkalmas egy rongy, törülköző vagy egy papírtörlő, kenjünk rá tisztítószert és úgy töröljük át a gépet.


2.lépés: Tisztítsd meg a szűrőt. A szűrő tisztítása elengedhetetlen a mosogatógép lefolyójának eltömődésének elkerülése és a hatékony működés érdekében. Ezek a beépített szűrők általában az alsó kosár közelében helyezkednek el, ahol felfogják a nagyobb ételmaradékokat, de ahogy az első részben említettük, a nagyon szennyezett ételmaradékos tányérokat, edényeket mindig öblítsük le! Ez a szűrő ami megakadályozza az eltömődést, de ha előtte leöblíted attól még felhalmozódhatnak egyéb szennyeződéseket ugyanúgy, így a tisztítást így sem tudod elkerülni!

Érdemes elolvasnod a mosogatógép használati utasítását. Vedd ki a szűrőt mosd ki meleg vízzel és folyékonyszappannal, majd helyezd vissza a helyére!

Ha rendszeresen hetente többször használod a mosogatógépet, akkor havonta 1- alkalommal mindenképpen tisztítsd ki a szűtőr. Ez egy egyszerű feladat, amely csak kis időt vesz igénybe.


3.lépés: Tisztítsd meg a tartozékokat és a kivehető alkatrészeket is! Az eltávolítható alkatrészek, például az edénytartók kivehetőek és elmoshatóak. Csapvíz alatt öblítsd le és az bőven elég. Ha úgy látod, hogy az alkatrészek nagyon szennyezettek akkor egy kefével vagy szivaccsal tisztíts meg őket, hogy eltávolítsd a lerakódott olajos, zsíros szennyeződéseket.

4.lépés: Tisztítsd meg a mosogatógép belsejének az alját is! Bár öntisztító készülékről beszélünk, idővel felhalmozódhat annyi szennyeződés benne, hogy segítségre szorul. Ha időnként alaposan szeretnéd rendberakni a gépedet, akkor erre van egy nagyon egyszerű módszer. A mosogatógép belsejében az aljáról egy tisztítókendővel vagy papírtörlővel töröld le az oda nem illő dolgokat ls a gumitömítésd se hagyd ki! Tegyél egy kisebb bögrébe vagy csészébe ecetet majd tedd a felső kosárba. (Ha van legfelső evőeszközfiókod, akkor értelemszerűen a középsőbe rakd, ahova a poharakat kell!) Futass rajta egy legmagasabb hűfokú ciklust, de hagy ki a szárítási progrmot, ehyelett nyisd ki a mosogatógép ajtaját és hagyd, hogy a levegőn megszáradjon! Ha ez meg van töröld át szárazra!

Egyéb figyelmeztetések és tippek:

- A mosogatógépben és az edényeken fellépő kellemetlen szagok elkerülése és eltávolítása érdekében, valamint azok frisseségének és szagtalanításának megőrzése érdekében használj mosogatógép frissítőt, illatosítót. Csak győzödj meg róla, hogy természetes és biztonságos!

- Ha a gumitömítésen penésszel találkozol mindenképpen vedd elő a használati utasítást a mindenre kiterjedő tisztítással kapcsolatban.

- Egyes tisztítószerek károsíthatják a tömítést!

- Ne használj fehérítőt rozsdamentes acél mosogatógép tisztításához. A fehérítő károsítja!

Ezennel a végére is értünk a 3 részes blogcikkünknek, ahol hasznos és reméljük részletes leírást kaptál a mosogatógép használatáról!

 

Cikkünk 1. részét itt olvashatod el»

Cikkünk 2. részét itt olvashatod el»

Ha pedig mosogatógép vásárlás előtt állsz ez a cikkünk a segítségedre lehet»

Itt pedig elolvashatod miért NE vegyél használt készüléket! Igaz történet »