Országos HÁZHOZSZÁLLÍTÁS

szállítás

  • Csak 1990-ft
  • Magyarország egész területén.

BEÜZEMELÉS 1-FT-ÉRT! 

  • Bekötjük és üzemkészen hagyjuk készüléked!
  • Beüzemelésnél a beépíthető mosogatógépek NEM TARTALMAZZÁK a bútorlapot, és annak felszerelését!
Mosogatógép üzlet - Blog

Gazdaságos mosogatásról

2021.08.31 10:34
Gazdaságos mosogatásról

Biztosan te is elgondolkodtál már azon, hogy vajon a kézi vagy a gép mosogatás a költséghatékonyabb!

Olvasd el cikkünket, mert bizony Mi kiszámoltuk Neked!

A kézi mosogatás olcsóbb, mint a mosogatógép használata?

Elővettük matek tudásunkat, hogy pontosan lássuk a kézi mosogatás, és a mosogatógépi mosogatása közötti különbségeket árban.

Először nézzük a kézi mosogatás költségét.

költségek

Tudom, hogy mindenki az elfolyatott vízre gondol először, ami nem kevés, de nem ez a költség a legmagasabb! Ez úgy alakul, hogy egy normál mosási ciklus a mosogatógépeknél általában mintegy 10 liter vizet használ. A legtöbb csapon akár 10-12 liter víz is átfolyhat percenként. Mi kipróbáltuk és 10 másodperc alatt folyt le 1 liter víz. Vagyis 6 liter folyt át a csapomon egy perc alatt! Ennyi idő lehetetlen elmosogatni… Tehát több vizet használunk a kézi mosogatásnál, mint egy mosogatógép! Ez egyértelmű!

A legmagasabb költség egyértelműen a víz felmelegítése! 1 m3 víz ára (csatornadíjjal együtt, hiszen ezt is ki kell fizetni) 600 Ft. 1000 liter = 1m3 >> 1 liter víz=0,6 Ft. A víz felmelegítési díját a számlákból kiszámolva 1,5 Ft-ot kapunk 1 liter vízre levetítve.

Tegyük fel, ha 2x mosogatunk, mondjuk 10 percig. Ennek díja: (6 liter x 10 perc)= 60 liter x 2 alkalom= 120 liter naponta x 0,6 Ft víz ára =72 Ft ehhez hozzájön a felmelegítés díja: 120 liter x1,5 Ft = 180 Ft. Naponta: 360 FT.

 

Nézzük a mosogatógép használatának költségét.

Az irodánkban lévő mosogatógép 10 liter vízzel mosogat. Ez 10x0,6 FT= 6 Ft

Áramfogyasztása: megvan adva a leírásában, hogy 1 ciklus 1,04 kwh fogyaszt (ez nem az Eco program, mert az 0,74 kwh, csak 3 órán át tart, így nincs mindig rá időnk). Ez egy 40 Ft-os áramdíjjal számolva 56 Ft. Tehát egy mosogatás, ami 13 terítéket tud elmosogatni 56+6= 62 Ft-ba kerül.

Persze, hozzá kell számolni a mosogatószert is, amit használunk, de az mindkét megoldásnál van, és annyira egyedi a választás, hogy ebbe nem mennék bele. De egy biztos!

Mosogatógép vagy kézi mosogatás a gazdaságosabb?

Tehát a  kézimosogatás költsége kb 72.- Ft
A mosogatógép költsége: 62.- Ft.

Végül a mosogatógép hosszútávon olcsóbb megoldás, mint a kézi mosogatás.

Jöhet a többi pozitívum?

mosogatógép belülről

A mosogatógépek olyan magas hőfokon mosogatnak, amit a kezed egyértelműen nem bírna. Emlékszünk nagyszüleink mindig 2x olyan meleg vízben mosogattak, mint Mi és sosem értettük. Viszont, így a készülékek sokkal higiénikusabban végzik a feladatot, mint egy háziasszony valaha is teheti. Válassz oegy olyan mosogatógépet, amely csíramentesít és fertőtlenít egyben. Így nehezebben fertőzik akár a családtagok meg egymást egy influenzás időszakban.

Kipróbáltad már az összes kenceficét, a kéz kiszáradása ellen? A mosogatógép ezt is megoldja, puha és finom lesz a kezeden a bőr, mert nincs kitéve olyan nagy terhelésnek.

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy rengeteg időt lehet spórolni azzal, ha  nem kell görnyedni a mosogató felett!

Ne hagyja magát elterelni ezektől az információkról és könnyítse meg az életét egy mosogatógéppel!

Megnézem a teljes szabadonálló kínálatot!

Tudj meg többet a mosogatógépekről:

Hogyan válasszunk mosogatógépet?

Mosogatógép részei

Koszosak maradnak a tányérok?